Yritysvastuupolitiikka

ÄÄNEKOSKEN ENERGIA OY:N YRITYSVASTUUPOLITIIKKA

  1. Tausta

Äänekosken Energia Oy:n liiketoimintoja ovat kaukolämpö-, sähköntuotanto-, sähköverkko- ja vesihuoltoliiketoimintaa. Äänekosken Energia Oy on vastuullinen toimija kaikissa liiketoiminnoissaan. Yhtiön yritysvastuupolitiikka kattaa ympäristövastuun lisäksi taloudellisen ja sosiaalisen vastuun. Äänekosken Energia Oy:ssä ja sen liiketoiminnoissa noudatetaan yhtiön hallituksen vahvistamia eettisiä periaatteita. Yhtiön toimintaa ohjaa myös muut yhtiön toimintapolitiikat ja -ohjeet, kuten riskienhallintapolitiikka ja turvallisuuspolitiikka.

Äänekosken Energia Oy noudattaa voimassa olevaa lainsäädäntöä sekä muita sen liiketoimintoja toimintaa ohjaavia ympäristö- ja turvallisuusmääräyksiä. Päätöksenteossa otetaan huomioon taloudelliset, sosiaaliset sekä ympäristöön ja turvallisuuteen liittyvät näkökohdat.

  1. Äänekosken Energia Oy:n vastuullisuustavoitteet ja liiketoimintojen vaikutukset

Äänekosken Energia Oy:n tavoitteena on osaltaan ilmastonmuutoksen hillitseminen, energiatehokkuuden parantaminen ja yhtiön toiminnasta aiheutuvien paikallisten ympäristövaikutusten vähentäminen. Henkilöstön turvallisuus ja hyvinvointi on liiketoiminnoissa avainasemassa. Lisäksi yhtiön tavoitteena on osaltaan turvata ja lisätä ympäröivän yhteisön taloudellista hyvinvointia.

Äänekosken Energia Oy on tunnistanut toimintansa merkittävimmät vaikutukset ympäristöön ja yhteiskuntaan. Jatkuvalla toiminnan parantamisella yhtiön tavoitteena on vähentää ympäristövaikutuksia ja vastata sidosryhmien odotuksiin. Energian ja palveluiden tuotannossa sekä yhtiön investoinneissa käytetään parasta taloudellisesti toteuttamiskelpoista tekniikkaa ja huomioidaan ympäristötekijät.

Sähköliiketoiminnassa pyritään edistämään päästöttömiä ja uusiutuvia energialähteitä. Sähkön hankinta painottuu päästöttömään ja uusiutuvaan energiaan sekä paikalliseen biopohjaiseen tuotantoon.

Kaukolämpö tuotetaan kotimaisilla biopolttoaineilla paikallisesti.

Sähköverkkojen maakaapelointiaste on maan keskiarvoa korkeampi. Sähkön toimintavarmuutta lisätään edelleen pitkänaikavälin suunnitelmallisella investointitoiminnalla.

Vesiliiketoiminnassa painopiste on puhtaan veden toimintavarmuudessa ja saatavuudessa sekä ympäristötekijät huomioivassa jätevedenkäsittelyssä.

Taloudellinen vastuu edellyttää kannattava liiketoiminta, joka mahdollistaa myös ympäristövastuun ja sosiaalisen vastuun toteuttamisen. Yhtiö vastaa omistajan tuotto-odotuksiin ja edistää taloudellista hyvinvointia paikallisesti ja kansallisesti.

Henkilöstön hyvinvointi, osaaminen ja motivaatio ovat keskeisiä menestystekijöitä yhtiön liiketoiminnoissa. Yhtiössä toimitaan tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuslain periaatteiden mukaisesti.

  1. Viestintä

Äänekosken Energia Oy kertoo liiketoiminnoistaan läpinäkyvästi. Yhtiön tavoitteena on vastata sidosryhmien odotuksiin sekä viestiä toiminnastaan aktiivisesti, luotettavasti ja vuorovaikutteisesti asiakkailleen ja muille sidosryhmille.

  1. Yritysvastuupolitiikan tarkastaminen

Yritysvastuupolitiikka tarkastetaan vuosittain yhtiön hallituksessa.