Pörssisähkö

Sopimuksen hinta määräytyy sähkön markkinahinnan perusteella. Sopimus on voimassa toistaiseksi. Jos seuraat sähkömarkkinahintaa ja ohjailet kulutustottumuksiasi on pörssisähkö sinulle hyvä tuote.

Tietoa pörssisähkösopimuksesta

Pörssisähkö-sopimuksen hinta muodostuu energiamaksusta ja perusmaksusta. Laskusi muodostuu tunneittain toteutuneen pörssihinnan ja sähkönkäyttösi perusteella.

Laskusta näet kuukauden toteutuneen keskihinnan. Keskihinta saadaan, kun painotetaan kuukauden jokaisen tunnin hinta kyseisen tunnin energiankäytöllä.

Suomen hallituksen päätöksen mukaisesti sähköenergian myyntihintojen arvonlisäverokanta alennetaan 24 prosentista 10 prosenttiin aikavälillä 1.12.2022 – 30.4.2023. Tämän jälkeen laskutuksessa käytetään taas 24 prosentin arvonlisäverokantaa. Määräaikainen alennus koskee vain sähkön myynnin maksuja, ei sähkön siirtomaksuja eikä sähköveroa. Muutos ei vaadi asiakkailtamme mitään toimenpiteitä, alennus tulee automaattisesti voimaan täysimääräisenä kaikille sähkönmyyntisopimuksille.

  • Toistaiseksi voimassaoleva sopimus
  • Hinnat 1.12.2022 – 30.4.2023, alv 10 %
  • Sähköpörssin tunneittainen spot-hinta + marginaali 0,22 snt/kWh
  • Perusmaksu 3,37 €/kk
  • Hinnat 1.5.2023 alk., alv 24 %
  • Sähköpörssin tunneittainen spot-hinta + marginaali 0,25 snt/kWh
  • Perusmaksu 3,8 €/kk

Pörssihintasähkö-tuotteen energiahinta määräytyy pohjoismaisen sähköpörssin (Nord Pool Spot) ilmoittaman Suomen hinta-alueen hinnasta siten, että tuntihintaan lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero ja marginaali.

Pörssisähkö-sopimus reagoi hintamuutoksiin välittömästi, muissa tuotteissa se tapahtuu viiveellä. Hyödyt hinnan laskuista, mutta myös hinnan nousun riski on hyvä tiedostaa.

Käyttöpaikassa tulee sähkö mitata ja rekisteröidä tunneittain.

Yrityksiä pyydetään ottamaan yhteyttä suoraan numeroon 020 632 3800 tai sähköpostitse osoitteella info@aane-energia.fi.

Tee pörssisähkösopimus

Äänekosken Energian sähkösopimuksen pörssisähköstä teet vaivattomimmin alla olevalla verkkolomakkeella.

Huomioithan, että voit vaihtaa sopimustyyppiä pörssisähköstä kiinteähintaiseen toistaiseksi voimassa olevaan sopimukseen tai päinvastoin vain kerran kalenterivuodessa.

Huom! Teemme taas uusia sopimuksia koko Äänekosken kunnan alueelle. Sopimukset tulevat voimaan kuitenkin aikaisintaan 1.3.2023 alkaen, mutta niitä voidaan tehdä jo ennen sitä. Äänekosken Energian sähkönsiirtoverkon alueella sijaitsevien kohteiden sopimukset voivat alkaa myös ennen 1.3.2023. Myyjänvaihtotilanteessa sopimus tulee voimaan kuitenkin aikaisintaan 15 vrk päästä tilauksesta. Lisätietoa tarvittaessa asiakaspalvelusta.

Äänekosken kuntarajojen ulkopuolelle ei tehdä tällä hetkellä sopimuksia. Tähän on syynä sähkömarkkinoilla vallitseva epävarmuus. Seuraamme yhtiössä tilanteen kehitystä ja mahdollisista muutoksista myyntialueessa tiedotetaan tällä sivustolla.

Myyntialueen rajaus ja ilmoitetut hinnat ovat käytössä myös puhelinpalvelussamme.

Uusien asiakkaiden kohdalla tarkistamme luottotiedot. Äänekosken Energia Oy pidättää oikeuden vaatia asiakkaalta vakuutta, mikäli asiakkaalla on maksuhäiriöitä tai luottokelpoisuudessa ilmenee puutteita.

Seuraa helposti pörssisähkön hintoja!

Fingrid on luonut käyttäjille ilmaisen sovelluksen pörssisähkön hinnoista, joka on mahdollista ladata kätevästi iPhonelle, Androidille ja myös Windows Phonelle.

Lue lisää Fingrid:n sivuilta.